Sundhedsstyrelsen anbefaler et tilskud af D-vitamin på 10 mikrogram dagligt til babyer

De to første leveår er der en risiko for, at børn ikke får D-vitamin nok, idet spædbørn ikke anbefales at være i direkte sol, og fordi børn op til 2 år skal beskyttes særligt mod direkte sol på kroppen. Samtidig indeholder modermælk ikke tilstrækkeligt D-vitamin til at dække barnets behov.  Ved at give et dagligt tilskud med  D-vitamin kan man med sikkerhed forebygge engelsk syge og bløde knogler.  Tilskuddet gives i form af D-vitamindråber, direkte i munden eller på en ske sammen med lidt modermælk.
Sundhedsstyrelsen anbefaler et tilskud af D-vitamin på 10 mikrogram dagligt, fra 2 uger til 2 år. Børn med mørk hud bør dog fortsætte med et tilskud af D-vitamin på 10 mikrogram dagligt gennem hele barndommen, og formodentligt gennem resten af livet. D-vitamin kan gives som multivitaminpille, når barnet kan tygge. Tidligst fra 1 1/2 år.

Er du i tvivl om dit barn skal fortsætte med D-vitamin efter 2 års alderen, så spørg din læge eller sundhedsplejerske.

Sollys er den vigtigste kilde til D vitamin, men vitaminet findes også i blandt andet ål, laks, sild, makrel, kød, æg, mælk, smør og avocado.

D-vitamin gives som dråber

Dit barn skal have D-vitamintilskud uanset om du ammer eller giver modermælkserstatning og uanset hvad barnet indtager af D-vitamin gennem kosten.

Tips

Find et fast tidspunkt på dagen, hvor barnet får sine D-vitamin dråber – så husker du bedre at give dråberne hver dag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *