Sundhedsstyrelsen anbefaler at give jerntilskud i form af jerndråber fra barnet er 6 måneder til det er 1 år

Sundhedsstyrelsen anbefaler at give jerntilskud i form af jerndråber ca. 8 mg dagligt, fra barnet er 6 måneder til det er 1 år. I overgangsperioden kan det knibe med at få dækket behovet for jern gennem maden. Ved at give et dagligt jerntilskud sikres det, at barnet ikke udvikler blodmangel på grund af mangel på jern.

Tilskuddet bør kun undlades , hvis barnet dagligt får 400 ml . modermælkserstatning, tilskudsblanding eller industrielt fremstillet vælling. Hvis barnet får mindre end 400 ml. modermælkserstatning, tilskudsblanding eller industrielt fremstillet vælling dagligt, anbefales fuldt jerntilskud.  Efter 1-årsalderen kan børn sædvanligvis ophøre med jerntilskud, hvis de spiser varieret.

Jerntilskuddet bør gives ved et måltid. Giv det ikke med den første mundfuld, men vent til barnet er godt i gang med at spise. Bland tilskuddet med lidt mad eller mælk på en ske, og giv det til barnet.

Små børn der drikker mere end 1/2 til 3/4 liter sødmælk om dagen, kan risikere af få jernmangel. De drikker sig mætte i mælk og får derfor for ensidig jernfattig kost. Jernmangel kan forebygges ved at give barnet varieret mad, der er rig på jern fx. kød, fisk, brød, gryn og grønne grøntsager og ved ikke at give barnet mere mælk end anbefalet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *