Kreative måder at finde et navn på

“Hvad skal hun hedde?” Når en baby er på vej udløses der en stor interesse for hvad barnet mon kommer til at hedde. Vordende forældre vil hurtigt opdage, at alle har en mening. Familiemedlemmer, venner, naboer, kolleger og giver meget gerne forslag til et potentielt navn.

At tage ansvar for at beslutte, hvordan en person vil blive henvist til i hele sin levetid kan få vordende forældre til at føle sig frustrerede, forvirrede og overvældede. Nogle par bruger utallige timer og ender med at  skændes om hvilket navn det lille nye familiemedlem skal have. De laver lister, læser navnebøger og besøger navnewebsider i håb om at få inspiration til et  navn, der passer perfekt til deres barn. Nogle gange er forældrene uenige om navne, fordi der er visse navne som fremkalder erindringer om barndommen, en tidligere kæreste, tidligere lærere , eller nogle bøller fra 5. klasse. Andre navne derimod giver derimod gode associationer, f.eks. navnet på en første bedste ven eller veninde eller en person fra en favoritbog.  Det at finde et navn, der passer, er ofte lidt sværere end forventet. Her er nogle ideer til hvordan du kan få gode navneideer.

Korte navne
Mange forældre synes at navne, der er korte er  søde, så korte navne er værd at overveje. Hvis du leder efter et kort navn kan du, når du på denne side lede efter navne med et bestemt antal bogstaver. Blandt populære korte navne er der f.eks Lea. Find flere korte pigenavne her.

Antal stavelser

En anden mulighed, der repræsenterer en sjov udfordring er at give alle dine børn navne med det samme antal stavelser eller første initial.

Matchende par

Forældre der venter tvillinger, eller de forældre, der ønsker at finde et navn, der komplimenter et ældre barns navn, kan overveje valg såsom Esther og Ellen.

Rim

Rim er også en populær trend for forældre med flere børn.

Unikke navne

Ved at kombinere den første eller midterste del af barnets forældre, bedsteforældre eller dine foretrukne navne kanI blive inspireret til at skabe et unikt navn, der repræsenterer både din baby og din unikke stil.

Pigeversionen af drengenavnet

Man kan også give navne såsom Henriette hvis faderen hedder Henrik, eller Pouline hvis faderen hedder Poul.

Læs dødsannoncer

Ved at læse dødsannoncer kan I se en masse traditionnelle navne, som tidligere generationer hed. Ofte er det faktisk sådan at det er bedste- og oldeforældrenes navne der bliver populære.

I behøver ikke at skynde jer
Glem ikke, at I ikke behøver at have navnet klart før fødslen! Nogle forældre foretrækker at se deres barn, inden de vælger hans eller hendes navn. Brug denne webside fra din mobiltelefon på hospitalet eller brug websiden når I er kommet hjem for at  at hjælpe jer med at beslutte jer for navnet.

Uanset hvilken metode I anvender til at vælge navn så husk på hvor dejligt det er at have en baby (selvom de skriger) så  skal du nok finde et navn, der føles behageligt og på den måde passer perfekt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *