Hvad er det mest populære pigenavn i verden? Få svaret her

Der er ét pigenavn, der går igen i store dele af verden, når opgørelser over de mest populære navne skal laves.

Pigenavnet Sofia er det mest populære barnenavn i hele ni lande i verden. I hele ni lande er pigenavnet nummer et på listen over mest populære navne, heriblandt Mexico, Italien og Rusland.

I USA lander Sophia på en tredjeplads og på andenpladsen i ikke mindre end 20 andre lande, det gælder også i Danmark. Navnet er faktisk så populært, at det i to ud af tre lande i hele verden hvor man fører statistik er på top 25, heriblandt Danmark, hvor Sofia i 2014 var det andet mest populære pigenavn in Danmark

Navnets udbredelse og popularitet er også bevis for, at Sofia er populært på kryds af religion, kontinent og kultur, som den amerikanske ekspert Laura Wattenberg, der står bag undersøgelsen af navnet Sofia:

– Det blæste mig omkuld, at så mange sprog og kulturer ville ankomme til det samme tid og sted. Det fortæller virkelig noget om, hvordan kultur formidles i dag, fortæller Laura Wattenberg.

Laura Wattenberg gør på sin hjemmeside klart, at hun ikke med sikkerhed kan sige, at det er verdens mest populære pigenavn. Det skyldes, at store lande som Kina, Indien og Brasilien ikke indsamler data om, hvilke navne der er mest populære.

Hun kan dog slå fast, at Sofia har afløst Maria/Mary som det mest udbredte navn i verden.

For drengene er Mohamed det mest udbredte drengenavn, skriver Laura Wattenberg på sin hjemmeside.

Sofia kommer af det græske Σοφια (Sophia) der betyder Visdom.

I 2014 var de mest populære pigenavne i Danmark:

1. Emma
2. Sofia
3. Ida
4. Freja
5. Clara
6. Laura
7. Anna
8. Ella
9. Isabella
10. Karla

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *