En pige må ikke hedde Nutella

Det bliver mere og mere normalt med unikke navne i Danmark, efter Navneloven blev indført i 2006 og liberaliserede mulighederne for at få et nyt navn godkendt. Sådan er det også i Frankrig. Alligevel er der grænser. Her har en domstol underkendt to forældrepars helt særlige ønsker til deres børns navne. Frankrig liberaliserede ellers sin navnelov i 1993 og gav familierne lang mulighed for selv at finde på navne, så længe børnenes navne ikke giver anledning til drilleri.

To franske par, der har opkaldt deres nyfødte døtre henholdsvis Nutella (Nutella) og Jordbær (Fraise), blev i retten blev beordret til at omdøbe deres babyer.

De franske myndigheder var ikke så vilde med, at forældrene ville opkalde deres barn efter det populære smørepålæg, Nutella. Man mente, at barnet ville risikere at blive drillet på grund af det særprægede navn. Derfor måtte forældrene finde på et nyt navn, skriver La Voix Du Nord.
Det var en bogholder i det franske fødselsregistratur, som opdagede, at forældrene havde opkaldt deres lille pige efter det populære chokoladepålæg og sendte sagen videre til en familiedomstol.
Her var dommerne enige: Man kan ikke opkalde sit barn efter et populært chokoladepålæg uden at risikere, at barnet senere i livet vil blive drillet og skadet med sit navn. Nutella hedder derfor nu Ella, har domstolen bestemt. Forældrene var nemlig ikke til stede under høringen, hvorfor de ikke kunne komme med et alternativ.

I en lignende sag nedlagde dommerne forbud mod navnet Fraise (jordbær), som man også mente ville udsætte barnet for drilleri.

Et nybagt forældrepar ville døbe deres barn Fraise (jordbær på dansk). Det måtte de ikke, da myndighederne også i dette tilfælde vurderede, at barnet kunne blive udsat for mobberi i fremtiden. Barnet blev i stedet døbt Fraisine.

I Danmark er det i skrivende stund godkendt at hedde Nutella eller Jordbær.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *